En eftermiddag i slutet av mars

Idag slutade jag skolan tjugo i tolv, det var skönt men jag var en aning rastlös.

 

Jag försökte fördriva tiden med gitarrspelande bl.a., det gick lite sådär.



Så istället mötte jag upp den här vackra damen för en trevlig fika.

 

Och den här snyggingen, men stans coolaste hatt.

 

Vi pratade om sommarens planer, drack varm choklad och tog ett kort i en spegel.

 

Sen fick vi för oss att ett litet franskt bakverk skulle passa bra, så då köpte vi det.

 

Efter det traskade vi upp till kyrkan. Där spelade vi lite piano, sjöng John Lennon och längtade till Frankrike.
Och det var ungefär min torsdag. Adjöken.

ägg

b

Helt klart min nya favoritfrukost. Testa!

Idag är det soligt och nu ska jag till skolan. Ha en bra dag!

träning och frisören

Har redan hunnit med veckans andra träningspass. Idag blev det en springtur med mor min. Det gick bra, om man bortser från att vi valde att springa på typ enda stället där det fortfarande ligget kvar en massa snö... Vill ni veta vad jag mer har gjort idag? ... Jag har varit hos frissan, sörrni! Matilda went blonder.

 

Det här klassiska spegel-ego-bilden får symbolisera både träningen och håret. Håret ser en aning gult ut, men jag hoppas att det inte är så i verkligheten.

jag har ätit många våfflor i helgen

Jobbhelgen är över för denna gång. Måste säga att det var en himla tur att Bella och Frida var med, de gjorde något som kunde varit oerhört tråkigt till trevligt och ganska skrattfyllt. Finisar. <3

(Nu började jag skriva om att våga, men jag tror att jag gör det till ett eget inlägg någon dag framöver.)

Just nu lyssnar jag på någon annans spellista och så fick jag precis ett sms från någon som skickat fel. Det var ju synd, för om smset var till mig hade det ju varit lite trevligare. Jag tänker också lite på att jag skulle vilja ha en bättre blogg med inlägg som har någon mening. Så, om någon skickar mig ett hundratal läsare eller så, så skulle nog motivationen finnas där. Eller så är det så att läsarna kommer om man har en bra blogg. Det är ju lite mer logiskt.

Okej, från och med nu ska jag ha en bra blogg.



om dagen och helgen och lite om honungsbin

hello friends,

det är faktiskt ganska fint att skriva utan stor bokstav tycker jag. så jag gör det nu, för det revulotionära i det! nu är det ett sådant där tillfälle när jag inte riktigt och egentligen vet vad jag ska skriva om. ska jag skriva om vad jag har gjort idag? jag har varit i skolan, jag har tränat och jag har ätit sushi och popcorn. jag tänkte fota sushin och skriva något i stil med att jag är lite lik blondinbella som fotar min sushi. men det blidde inget fotografi. but you can imagine it. totally.

ska jag skriva om vad jag har för helgplaner? en aning sorgligt nog så vet ni det redan. för ni som läser är nästan bara mina fina vänner. men det är ju tur att jag har er honungsbin! jaja, om helgen. jag ska jobba. jobbar nio till fem, som fru Parton skulle uttryckt det. så nu måste jag få min så kallade skönhetssömn så att jag kan vara en glad och trevlig liten arbetare.

good night friends


(galen text)

ett eko i en förortsskog




Fast du har en kjol som sitter snett
Och läser dikter på fel sätt
Så kan jag lova allt är annorlunda i ett annat land
Jag ska berätta allt jag tror
För dig min syster och min bror
Och har jag fel så blir allt annorlunda i ett annat land


Uppdatering

Igår var det vår och det kan bevisas med att jag och Frida tog vårens första jogging- /springtur. Tjoho på det!

För er som inte var med och lite i efterhand kan jag berätta att Giget i tisdags gick väldigt bra. Alla var så duktiga och allt var jättekul! Förutom det faktum att flera av oss hade en minut att byta om mellan två nummer. Då snackar vi allt från byxor till tröja. Men det funkade, förutom på sista föreställningen då jag var sist ut på scen..Hehe.

Idag är det torsdag och det innebär kort skoldag, sen får vi se hur eftermiddagen blir.

Basker

 

Idag har jag köpt en svart basker. 


 

Det var ett riktigt fynd, för på Röda Korsets second hand blev den nästan gratis!

 

Den kanske man kan ha på sig dagar då man känner sig lite dramatisk elller så.


Status

Godkväll.

Jag sitter och målar naglarna röda och lyssnar på nahaiiz musik. Har under kvällen försökt lära mig ungefär allt om vad som hände under 1800-talet också. Intressant men ack så jobbigt.

Jag är lite smått förundrad över hur mycket jag faktiskt gjort den här helgen. Bland mycket annat har det varit rep inför Giget som är på tisdag. Imorgon är det genrep. Det blir nog bra. 

Nu ska jag dricka apelinjuice.


Teknik alltså

Om datorer kunde samarbeta med mig eller om jag var lite mer teknisk så skulle det här inlägget bestå av en film.

Kanske någon som vet hur man ändrar format på filmer som är gjorda i moviemaker?

Solskenspromenad


Snart är det natt

Det blev en liten (väldigt liten) promenad med Mia och das kleine hund Ellen såhär en knapp timme innan midnatt. Lite syre innan läggdags skadar ju inte. Nu måste jag dock gå och sova. Imorgon väntar inte sovmorgon och det suger. Men barn klarar sig inte själva och jag har ställt upp så tralala.

Jaa. Om man skulle logga ut kanske.

Godnatt mina fina.

Ja, vad ska det bli av mig



Åh, jag lovar, gissa vad jag hittade längs vattnet
En blåval som härjade runt stränder, han sa han kände mig
Han sa: Jag har sett dig när du vandrar
Varje kväll du tänker högt och viftar armar

Den sa: Jag är en blåval, jag kan ta dig härifrån
Från din öde ö, från dina papper och pennor
Du är en förlorare, men du kan gömmas I min mun
En människa är inte tung att bära på

170311

Har haft en väldigt fullspäckad dag. Jag slutade skolan halv två, men kom hem halv åtta. Först blev det en lång fika med Johanna och lite affärsstrosande. Senare gick jag vidare till biblioteket för att plugga lite. För eran information: Att sitta på ett stadsbibliotek och plugga får en att känna sig lite smått filosofisk och ambitiös. Jag har även bokat frisörtid (äntligen!) och planerat nästa helgs jobb.

På vägen ut från bibblan lånade jag med mig boken Frukost på Tiffanys. Har ju sett filmen ett antal gånger, så nu ska jag se hur boken är.

Nämen tjäna

En ledig kväll! Ska jag ta en promenad? Ska jag baka kakor? Ska jag städa? Ska jag få en massa saker gjort? Ska jag slå rekord i att stå på ett ben längst tid? Eller ska jag kanske bara chilla framför teven och datorn?

En sak är säker. Jag känner doften av nystekta pannkakor.

 

I bildbrist får det bli en bild från nyår. Då var mitt hår nyklippt och nyfärgat. Känns som att det är dax att ta fram saxen igen, må jag säga!

140311

Hemma från yogapass och är sjukt trött, men man får skylla sig själv när man inte har pluggat särskilt mycket och det är prov imorgon. Så nu är det bara att sätta igång.

För övrigt känns det som att saker börjar gå min väg just nu, bara ett par saker till som ska hända så blir jag gladgladglad.

Idag har jag haft namnsdag också, det lyser ju upp dagen lite grann när folk grattar mig sådär snällt.

Lägerhelg

 

I helgen har jag tittat på film, badat bastu, ätit god mat, sjungit stämsång, njutit av vårväder och massa annat mysigt och roligt.

110311

Hej hej tjena morsning korsning! Det är fredag och jag fick sluta en timme tidigare än förväntat, himla bra för jag hade inte stått ut i en timme till. Men nu är det helg och jag laddar inför läger. Packningen går inte så megabra, och jag ska dra iväg om cirkus en timme, men det är ju inte så mycket som ska med, så det ska väl funka det här.

 

Mitt hår är galet och jag gör en konstig danspose.



The packning.

Uppdatering

Trött och sliten tjej blev fräsch och vältränad tjej efter ett hårt träningspass och ett varmt bad. Välbehövt och skönt. Snart väntar sängen och svenskaboken.



God morgon

Cirkus tio minuter i åtta är klockan denna onsdagsmorgon. Solen skiner och jag dricker té. Om lite mindre än en timme ska jag ha veckans andra prov, och i eftermiddag väntar sång och träning. Nu ska jag försöka få ordning på mitt hår som börjar vara väldigt inteokej.

Jag ville väl mest önska er en trevlig onsdag.

Helgbestyr

Med två timmar kvar på vecka 9 sitter jag och ska klura ihop något att skriva.

Igår kväll var jag hemma hos Anna tillsammans med en bunt andra människor och det var alldeles jättetrevligt. Vi åt mat och bakverk, pratade på om allt mellan himmel och jord, spelade Våghals (där jag fick förmånen att skälla ut Mia för att ha kallat min hamster fet) och hade det allmänt bra.

Idag har jag mest fördrivit tid utan att veta med vad. Städning, duschning och lite plugg vet jag att jag har gjort i alla fall.

 

Mia och Frida igår. Anna, hoppas det är okej att jag tog den här bilden. Mia, hoppas det är okej att jag snodde samma bild som du, haha.


Fredagsnöjen

Det finns mycket man kan göra en fredagskväll.

 Det här gör jag:

- Byter låttips med en Mia.
- Pratar om våra 75 - åriga män med Johanna.
- Läser om morgonkvällens planer, som ständigt uppdateras.
- Beundras över tatueringar.

Det här har jag gjort:

- Ätit mat och choklad.
- Tittat på TV.
- Haft lite skolångest.
- Försökt sjunga, men fått hostattacker.

En blogg och en låt

- Man blir hungrig av den här söta bloggen.



- Man får vårkänslor av den här låten.


Torsdagsbestyr

Jag har städat mitt rum idag. I på det vanliga läggainklädersomliggerpågolvetigraderoben sättet, utan nu snackar vi rejäl städning; Dammsuga under sängen, damma hyllor, tömma soppkorgar, kasta saker. Vårstädning! Som den sjukling jag ändå är har jag inte varit ute men jag tycker mig ana vår även där. (Här tänkte jag skriva "Härligt!", men det såg så överdrivet hurtigt och positivt ut, haha).

Nu ska jag.. Jag vet inte riktigt. Försöka plugga lite, och göra varm choklad tror jag minsann.

Adjöss med er, mina kära besökare!

Om att ligga på golvet och drömma sig bort


Babbel

Hemma och hostar. Hostar och snorar och tappar rösten om vartannat. Usch. Tänkte att jag ändå skulle vara effektiv och plugga, men än så länge har jag inte ens rört böckerna. Men det är långt kvar av dagen. Har bläddrat lite i HM Magazine, en underbar uppfinning; som en bra tidning, fast gratis! Och så har jag planerat dagen runt Vänner, som börjar om fem minuter. Inte för att jag har planer idag, men ja, ni förstår. Eller nåt. Om ni vill lyssna på ny bra musik, lyssna då på Lykke Lis senaste skiva. Där finns det några mycket bra låtar.

Igår var jag i Stockholm med klassen. Det var trevligt. Vi var på historieutställning och teater. Teatern var superduper. Påminde mig lite om vad jag faktiskt tycker om. Och så hann vi med lite affärsstrosning, med betoning på lite. Men jag blev väldigt shoppingsugen. Får nog ta och boka in en shoppingdag inom den närmsta framtiden. Eller kanske man ska ta och klicka hem något?

Jag missade ett prov och en skolskötersketid idag. Nu börjar Vänner!

RSS 2.0