Ibland, lite oftare

Du kanske sa nånting som ingen alls förstod
Och som du ångrade men som du ändå sa
Du kanske gick ett steg för långt för dom försoffade
Så att dom inte såg att det var bra

Du ville ändra på dig själv och på din värld
Men fick då ofrivilligt se att den var seg
Livet är en dans på rosor
Men det är en dans med svåra steg

Du ville visa att du fanns och att du levde
Och att inte allt var lika dött som dom
Du ville se alternativ i allt som inte var nåt bra
Och att det gick att göra om

Du ville bara hjälpa till och vara snäll
Mot som som praktiskt taget ingenting förstår
Du ville bara göra gott och ändå fick du namnet Fröken svår

Och du fick höra utav vänner och bekanta
Att "Nu tar vi allt, för allting här är vårt"!
Dom sa att framtiden var ljus
Nu har dom bil och mat och hus
Dom sa att ingenting var svårt
Och du fick höra att livet var en dans på rosor
Och det blev en dans som stack dig hårt 

- Lars Winnerbäck
God Kväll

 

Med likgiltig min och röd näsa tänkte jag visa dagens klädval. Lite Fred Perry och lite mammas garberob fick täcka min kropp denna måndag.

Annars är det plugg och träning som har fyllt dagen. Är dock rädd att tiden jag la ner på att skriva mattetal inte räcker till. Vi hoppas på det bästa.

Bon nuit!

En lista

Jag får inte ihop en bra text. Jag får göra det i listform, helt enkelt. En liten fäbless jag har.

- Idag har jag firat min far, eftersom han fyller år snart.
- Det är söndag kväll och jag ska äta tacos ikväll.
- Jag lyssnar på Mando Diao i denna sekund.
- Jag fick en tröja av min bror idag.
- Jag har en ledsen tanke som dyker upp lite då och då.
- Igår var en awesome kväll. Vi var alldeles kollosalt produktiva.
- Jag ska vara duktig och göra ett par mattetal snart.
- Imorgon får jag sovmorgon, trots att veckodagen bär namnet måndag.
- Jag skriver som att jag föddes på 30 - talet eller så. Notera att jag inte pratar på det här sättet.


C´est Samedi

Idag har jag promenerat i typ en och en halvtimme! Duktigt, må jag säga. Nu ska jag klä mig i något mer anständigt än mysdress, grabba tag i något instrument och spatsera mot min favoritbella. Där ska jag tillbringa denna lördagskväll. Trevligt!(Vi två, 17 år. Alltid. <3)

TIALTNGO

 

Klicka på bilden för att starta helgen med musik av dessa herrar.


270111

Pluggar så gott det går. Smider lite helgplaner. Lyssnar på fransk musik. Funderar på att göra en kopp té. Konstaterar att det snart är mörkt. Förstår inte vad hon sjunger om. Är glad över att vara lektionsfri. Skulle inte banga på sushi ikväll. Tänker att jag borde ta bort resterna av nagellacket. Och att jag borde fortsätta plugga nu. Och så finns det andra borde.

Ajöss för nu.

Vem vetSpelar det någon roll? Nej, kanske ingen. Kanske allt egentligen.


Den store poeten

Du och jag stod och pratade. Precis som hon och du hade gjort tidigare ikväll. Och precis som alla vi tre hade gjort för en stund sedan. Nu var det bara du och jag. Vi pratade högt, nästan ropade åt varandra, för att överrösta musiken. Fast jag hörde knappt musiken. Minns inte alls vad som spelades. Alla andra jag kände hade gått vidare. Det var bara Du, jag och Hon kvar nu. Hon stod och pratade med en av dina kompisar. En tjejkompis. Hon var trevlig, men inte särskilt vacker. Vi pratade med en blandning av franska och engelska. Vi var i mina drömmars land. Du kom från mina drömmars stad. Du pratade om poesi och litteratur. Tänk att du var poet. Du rabblade upp ett par dikter på franska för mig, jag frågade vad de betydde och du översatte. Jag förstod ändå inte. Du frågade om jag gillade sånt. Sånt som poesi och litteratur. Ja, jag älskar sånt. Men jag kände inte igen en enda av de författare du nämnde. Inte läser jag på franska heller. Inte än.

Du drack en drink med lakritssmak som du tyckte var äcklig. Du drack den för att bli full sa du. Man kan tycka att det finns godare sätt att bli full på. Mellan två fingrar höll du i en cigarett och på huvudet satt en svart hatt. En sån där snygg hatt, som såg ut att vara gjord för just en sån som du. Jag tänkte inte på det då, men du var perfekt. Om du hade bytt lakritsdrinken mot rödvin hade du blivit ännu mera perfekt.

Jag tänker på dig ibland. På den där kvällen. Den kvällen då jag var snurrig av billigt rosévin och så himla lycklig.

Jag fick en godnatt puss. Den fick Hon också.

Jag vet inte ens vad du heter.

311210


Fred och Kärlek

Haha, läste nyss igenom de senaste inläggen och det verkar som att jag har ett sjukt tråkigt liv för tillfället. Så farligt är det faktiskt inte! Mest förkylning som har varit i vägen liiiiksom.
Att finaste mannen på jorden är bokad till p&l är ju aaaaaskalas. Och såg vi inte Säkert! på listan också? Jo, det gjorde vi! Tjoho!Lundi

Good moooorning Baaaltimooore!
Idag är jag ganska peppad inför måndag. Kanske för att helgen blev lite för softish. Idag blir det andra bullar. Om ett tag ska jag ta en promenad till skolan, efter skolan blir det fika med en gammal vän, sedan ett möte och efter det kanske lite plugg. (Det där sista kan ju vara lite tveksamt.)
Först, frukost!

Kanske behövs en sån här dag


220111

Idag vill jag göra något av dagen. Men jag vet inte om jag orkar. Min kropp vill inte samarbeta och bli helt frisk. Men vi får väl se vad dagen kan bjuda på. 
Eftersom jag har tråkigt får ni en bild på när jag hade roligt.
Ett par tummar upp eller så

Om ni vill veta varför dagen hittills har varit väldigt bra så ska ni läsa den här listan.

  - Bussen kom nästan i tid.
  - Jag fyndade tre saker för totalt sjuttio riksdaler.
  - Jag har kommit en bit på vägen med mitt historiaarbete.
  - Jag fick höra bra saker på mitt utvecklingssamtal.
  - Jag har bestämt vilka kurser jag ska läsa nästa år.

Sådärja, idag fokuserar jag på det som är bra. Det behövs.

I wanna be you

 

Så himla bra helt enkelt.

Sjukling

Idag har det bedrivits sjukstuga här hemma. Både jag och brodern min är sjuka. Så dagen har spenderats med ett par gamla svartvita filmer. Dessvärre somnade jag innan den första var slut, så jag får väl kolla på slutet sen. Och jag blev lite småsur över att vara sjuk just idag, eftersom det är typ den enda dagen jag ville gå till skolan. Men det har varit rätt skönt att vara hemma idag.Överraskning av bästa slag

Förra fredagen var jag med om något alldeles, alldeles underbart. Jag åkte ut till Johanna för att träffa henne. Men inte väntade jag mig detta!Flera dansanta, underbara vänner!Prinsesskrona!Snyggaste tårtan!Presenter!Smsroulette!

Jag var så glad att det inte var långt till tårar. Underbart!

Om parfym

I korridoren möttes jag av herrparfym och doften av cigarettrök. Det luktade gott. Det påminde om något bra. Jag hoppades på att få se dig. Vem du nu var. Jag tog ett djupt andetag som skälvde till lite på slutet. Kanske av sorg eller förvirring. Jag gick till skåpet, hälsade på någon som egentligen inte fanns. Inte i min värld. Eller så var det jag som inte fanns i hennes värld. Nycklarna i ett utnött, blått band skramlade lite när jag tog upp dem. Historia. Historia var ämnet jag förberedde mig för. Och jag ville att vi snart skulle vara historia. Ja, jag såg hellre att du och jag var historia, än att vi var en framtid som aldrig blev av.
En annan sorts parfym slog emot mig när jag stängde skåpluckan. Inte herrparfym den här gången. Vi sa hej hej och pratade om helgen.  
På lektionen tänkte jag bara på herrparfym och cigarettrök.

Som smutsigt vatten ungefärIdag har allting varit grått. Jag, världen och livet.

Party party

Igår fyllde fina Johanna år, och det firades med party party! Lite såhär såg det ut:
Eftersom man kamera låg framme lite varstans finns det många mer eller mindre visningsbara bilder, men ni får nöja er med dessa kramgoa bilder.

Det var en bra kväll.

Nytt år, nystart

Nu sitter jag alltså med en ny blogg. Nytt år, nystart! Det känns faktiskt himla bra med nytt år. Det här kommer att bli greeaat. De första dagarna på år tjugohundraelva har varit mycket bra. Jag har fått riktigt fina presenter eftersom jag har fyllt år, och det är nästan så att jag får lite åldersnoja. Men bara nästan. Jag har även ett nytt spotifykonto som jag ska fylla med fantastisk musik.

Ikväll tror jag minsann att det väntas festligheter tillsammans med en efterlängtad vän. Fiiive thumbs up.

Och jag ser fram emot att fylla min alldeles egna blogg med fantastiska inlägg!

Vi hörs.

P.S. Jag kommer nog att se ut som en hippie ikväll. D.S.

RSS 2.0